21-02-2020

Een nieuw project over jonge mensen met afasie door Erwin Kooren (fotograaf), Roswitha Eshuis (filmmaker) en Christine Versluis (logopedist).

04-02-2020

Project ‘afasievriendelijk revalidatiecentrum’

Om de zorg aan mensen met afasie te verbeteren zijn we een project gestart. Het is belangrijk dat iedere zorgverlener weet hoe ze het beste kunnen communiceren met iemand met afasie. Hierdoor verloopt de revalidatie beter en vlotter.

Hiervoor worden mensen met afasie gezocht!

De eerste 2 scholingsdagen waarbij we mensen met afasie uitnodigen zijn:

Dinsdag 31 maart & Woensdag 8 april.

14-01-2020

Uitnodiging van het nieuwe centrum in Weurth op 24 januari.

Iedere volwassene met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) die daardoor problemen ondervindt met communiceren (taal- of spraakproblemen) of slikken, kan in de praktijk terecht voor onderzoek, advies en/of behandeling.

-Eline van den Heuvel

08-12-2019

Dit is een artikel in het Algemeen Dagblad over een vrouw die omgaat met de gevolgen van een herseninfact. Geschreven door Jan Dankbaar.

29-08-2019

In de week van 5-12 oktober 2019 organiseert AfasieNet ‘De Week van de Afasie.’ Het is de eerste keer dat deze week wordt georganiseerd. Met deze week wil AfasieNet een grotere bekendheid geven aan afasie en laten zien dat afasie mensen door heel Nederland raakt op heel veel verschillende manieren.

25-08-2019

Marina Ruiter, onderzoeker aan het Centre for Language Studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is een pilotstudie gestart naar de effectiviteit van SimpTell: Webgebaseerde telegramstijltherapie. Zij doet een oproep voor deelnemers aan haar onderzoek.